Προετοιμαστείτε

Να γνωρίζετε τι πρόκειται να γίνει
 
Ο ιατρός σας χρησιμοποιεί ιατρικές εξετάσεις για την ακριβή και έγκαιρη διάγνωση καταστάσεων, που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία σας. Οι εξετάσεις επίσης βοηθούν τον ιατρό να παρακολουθεί την εξέλιξη της θεραπείας. Όσο ενοχλητικό και αν φαίνεται το να κάνετε εξετάσεις, τα καλά νέα είναι ότι οι εξετάσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι πολύ πιο ακριβείς και χρήσιμες, ενώ τείνουν να γίνουν όλο και λιγότερο επεμβατικές.
 
Κάποιες φορές, μία άγνωστη ιατρική διαδικασία μπορεί να είναι μία έντονη, ενοχλητική ή ακόμη και τρομακτική εμπειρία. Με λίγη προετοιμασία, εντούτοις, η εξέταση μπορεί να γίνει γρήγορα, χωρίς πόνο και πολύ πιο ακριβής. Είναι πιο πιθανό να υποστείτε ψυχολογική πίεση όταν η εμπειρία σας από μία ιατρική δοκιμασία είναι πολύ διαφορετική από ότι περιμένατε. Το να γνωρίζετε τι πρόκειται να συμβεί είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.
 
Η κατανόηση της χρησιμότητας μίας ιατρικής εξέτασης μπορεί να βελτιώσει την προετοιμασία σας για την εξέταση. Η διαδικασία της προετοιμασίας μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο χαλαροί και ότι έχετε τον έλεγχο της κατάστασης. Ζητήστε από τον ιατρό σας να σας εξηγήσει γιατί και πώς γίνεται η εξέταση.
 

Τροποποιήθηκε τελευταία φορά 26.03.2009