Η εργασία του ειδικού εργαστηριακού επιστήμονα που αναλύει χημικούς δείκτες του σώματος για να δώσει στον θεράποντα ιατρό μία πιο καθαρή εικόνα της υγείας του ασθενούς για πολύ καιρό αποτελούσε μία αθέατη πλευρά του συστήματος παροχής φροντίδων υγείας.  Εντούτοις, οι διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις συχνά παρέχουν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της εμφάνισης των συμπτωμάτων από τον ασθενή και της διάγνωσης και χορήγησης θεραπευτικής αγωγής για μία συγκεκριμένη ασθένεια ή κατάσταση της υγείας. Μέσω της προληπτικής μαζικής εξέτασης, οι εργαστηριακές εξετάσεις επίσης βοηθούν στον πρώιμο εντοπισμό πιθανόν σοβαρών ασθενειών και, έτσι, οδηγούν σε έγκαιρη θεραπευτική αγωγή. Με λίγα λόγια, οι εργαστηριακές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν αφενός να σωθούν ζωές, αφετέρου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής.

Το Lab Tests Online - GR έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το πλατύ κοινό, να κατανοήσει καλύτερα την πληθώρα των εργαστηριακών εξετάσεων, που αποτελούν τη ρουτίνα της παροχής φροντίδων υγείας, διάγνωσης και θεραπείας ενός μεγάλου αριθμού ασθενειών και καταστάσεων της υγείας και ασθενειών. Στη σελίδα Χαρακτηριστικά περιγράφεται τι θα βρείτε σε αυτόν τον ιστότοπο και πως μπορείτε να ωφεληθείτε από αυτόν.

Αυτός ο ιστότοπος είναι προϊόν συνεργασίας Επιστημονικών Εταιριών που εκπροσωπούν την εργαστηριακή κοινότητα. Δημιουργήσαμε αυτόν τον ιστότοπο σε μία εποχή που οι «καταναλωτές υγείας»  καλούνται να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την φροντίδα τους. Η γνώση περισσότερων πληροφοριών για τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα θέματα γύρω από το εργαστήριο είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε ότι θα βρείτε επιβοηθητικό αυτό τον ιστότοπο.  Για την επιβεβαίωση της αποδοχής αυτού του ιστότοπου σαν αξιόπιστης πηγής ιατρικών πληροφοριών, στοχεύουμε στην αυστηρή προσκόλληση στις αρχές του «Ιδρύματος Υγεία στο Διαδίκτυο» (Health on the Net Foundation), ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που επιζητεί «να καθοδηγήσει το κοινό ή μη ιατρικούς χρήστες και ιατρούς προς χρήσιμες και αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για την ιατρική και την υγεία στο διαδίκτυο».

To www.labtestonline.gr μεταφράστηκε από την αμερικανική έκδοση και προσαρμόστηκε στην γλώσσα μας από την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Χημείας-Κλινικής Βιοχημείας, η οποία και φέρει την επιστημονική ευθύνη γι’ αυτό. Πολλοί επιστήμονες-μέλη της Εταιρείας εργάστηκαν, αλλά και συνεχίζουν να εργάζονται εθελοντικά, άοκνα, εντατικά  και χωρίς να προσδοκούν κανένα αντάλλαγμα για τη μετάφραση και προσαρμογή των άρθρων του  labtestonline στα Ελληνικά. Η όλη διαδικασία είναι δυναμική και ήδη αρκετά από τα μεταφρασμένα άρθρα του ιστοτόπου έχουν αναθεωρηθεί ώστε να παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας στο χώρο της εργαστηριακής διάγνωσης.

Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις σας που θα μας βοηθήσουν στην βελτίωση του και στην προσθήκη και άλλων σχετικών θεμάτων που ενδιαφέρουν ειδικότερα τη χώρα και την γειτονική περιοχή. Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας δημιουργηθεί κατά την περιήγησή σας στο  www.labtestonline.gr.
 

Τροποποιήθηκε τελευταία φορά 13.04.2010