Αλβουμίνη

Επίσης γνωστό ως: ALB
Επιστημονική ονομασία: Αλβουμίνη
Σχετικές εξετάσεις: Γενική εξέταση ούρων, Prealbumin, Microalbumin, Liver Panel

Τι προσδιορίζεται;
Η αλβουμίνη είναι η πλέον άφθονη πρωτεΐνη στο πλάσμα του αίματος. Αποτρέπει τη διαρροή υγρών από τα αιμοφόρα αγγεία, τρέφει τους ιστούς και μεταφέρει ορμόνες, βιταμίνες, φάρμακα και ιόντα όπως το ασβέστιο σε όλο το σώμα. Η αλβουμίνη παράγεται στο ήπαρ και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στις ηπατικές διαταραχές. Η συγκέντρωση της αλβουμίνης μειώνεται όταν το ήπαρ έχει υποστεί βλάβες, σε δυσλειτουργία των νεφρών, νεφρικό σύνδρομο, όταν ένα άτομο είναι υποσιτιζόμενο, εάν υπάρχει φλεγμονή στο σώμα, ή μετά από κατάσταση σοκ. Η αλβουμίνη αυξάνεται όταν ένα άτομο αφυδατώνεται.
 
Πώς συλλέγεται το δείγμα;
Το δείγμα λαμβάνεται με μία σύριγγα από μία φλέβα στο μπράτσο σας.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν η υποβολή σε ιατρικές εξετάσεις προκαλεί σε εσάς ή σε κάποιον που βρίσκεται στην φροντίδα σας άγχος, ντροπή ή δυσφορία, ίσως πρέπει να διαβάσετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω άρθρα:
Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο, την δυσφορία και το άγχος των εργαστηριακών εξετάσεων,  Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις ιατρικές εξετάσεις τους και Πώς να βοηθήσετε τους ηλικιωμένους να αντιμετωπίσουν τις ιατρικές εξετάσεις τους.
 
Ένα άλλο άρθρο, Ακολουθώντας το δείγμα, παρέχει μια ματιά στη συλλογή και την επεξεργασία του δείγματος αίματος και στις καλλιέργειες κυτττάρων του λαιμού.
 

Τροποποιήθηκε τελευταία φορά16.06.2009