Αντιγόνο της Legionella

Επίσης γνωστό ως: Legionella pneumophila• Εξέταση Νόσου των Λεγεωνάριων
Επιστημονική ονομασία: Αντιγόνο της Legionella, ούρα Καλλιέργεια Legionella• Εξέταση Legionella με PCR
Σχετικές εξετάσεις:

1. Μπορεί να εξεταστεί το νερό για βακτήρια Legionella;

Ναι, και συχνά εξετάζεται για την παρακολούθηση σύνθετων συστημάτων νερού, για την ανίχνευση της πηγής των επιδημιών λεγιονέλωσης, και για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της επεξεργασίας του νερού όταν ανιχνευθούν βακτήρια Legionella.

2.  Μπορεί να προληφθεί η ρύπανση και η μόλυνση από το βακτήριο Legionella;

Η δυνατότητα να συμβεί αυτό μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, αλλά ο κίνδυνος δεν μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς. Τα Legionella sppείναι πολύ συνηθισμένα βακτήρια στο περιβάλλον. Στα συστήματα ύδρευσης μπορούν να επιζήσουν μετά την επεξεργασία τους με χαμηλά επίπεδα χλωρίου και μπορεί να παραμείνουν στο ίζημα που βρίσκεται στους σωλήνες.

3.  Πρέπει ο καθένας με συμπτώματα γρίπης να εξετάζεται για Legionella;

Ο πυρετός Pontiac, ο τύπος της λοίμωξης από Legionellaπου προκαλεί τα συμπτώματα γρίπης, είναι γενικά αυτοπεριοριζόμενος και υποχωρεί στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς θεραπεία, οπότε η εξέταση για αυτόν δεν θεωρείται συνήθως απαραίτητη.

4.  Γιατί ονομάζεται νόσος των Λεγεωνάριων;

Η πάθηση και το βακτήριο ονομάστηκαν έτσι έπειτα από ένα περιστατικό στο οποίο ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που πήγαν σε ένα συνέδριο της Αμερικάνικης Λεγεώνας στη Φιλαδέλφεια το 1976, ανέπτυξαν πνευμονία. Ένας νέος τύπος βακτηρίου ταυτοποιήθηκε ως η αιτία και στη συνέχεια ονομάστηκε Legionella. Από την επιδημία αυτή 182 άτομα νόσησαν και 29 από αυτά πέθαναν.


Τροποποιήθηκε τελευταία φορά16.04.2015