Υπογραφή Συμφωνίας Labtestsonline.gr


Το Lab Tests Online είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο portal στο διαδίκτυο, που περιλαμβάνει πληροφορίες για τα κυριότερα κλινικά tests, για τις σχετικές κλινικές συνθήκες και τις αντίστοιχες ασθένειες, καθώς και για τα προγράμματα προληπτικού ελέγχου για τις διάφορες κατηγορίες και ηλικίες χρηστών.

• Οι πληροφορίες αυτές απευθύνονται στους ίδιους τους ασθενείς και στους γενικούς γιατρούς παθολόγους και είναι ελεγμένες από την Αμερικάνικη Εταιρία Κλινικής Χημείας (American Association of Clinical Chemistry) και τα μέλη της στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

• Με συντονισμένη προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαγνωστικών EDMA (European Diagnostic Manufacturers Association) το site αυτό υπάρχει ήδη σε εκδόσεις διαφόρων χωρών όπως  ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία, Ισπανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ιταλία και τώρα Ελλάδα.

• Το Lab Tests Online επισκέπτονται περίπου 1,5 εκατομμύρια χρήστες απ’ όλο τον κόσμο ανά μήνα, ενώ τα ευρωπαϊκά sites δέχονται περίπου 300.000 επισκέψεις το μήνα.

• Στις 31/1/2008 οργανώθηκε στις Βρυξέλλες επίσημη τελετή για τη λειτουργία του ευρωπαϊκού portal του Lab Tests Online, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Οργανώσεων των Ασθενών της Επιστημονικής Κοινότητας και της Βιομηχανίας IVD.

• Σ’ αυτήν την εκδήλωση ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της EDMA , του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας και της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Χημείας και Κλινικής Βιοχημείας για τη δημιουργία της Ελληνικής έκδοσης του Lab Tests Online.


Τροποποιήθηκε τελευταία φορά 01.12.2008