Θεραπεία

Ένα άτομο που πάσχει από δυσαπορρόφηση μπορεί να συμβουλευτεί γιατρό, διατροφολόγο, ή άλλον υγειονομικό επιστήμονα για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασής του. Η θεραπεία της δυσαπορρόφησης περιλαμβάνει συνήθως ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

Αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας στο μέτρο του δυνατού ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα συμπτώματα της δυσαπορρόφησης και η εντερική βλάβη.

Αποκατάσταση της έλλειψης θρεπτικών συστατικών. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση από του στόματος συμπληρωμάτων παγκρεατικών ενζύμων και την αποκατάσταση ανόργανων αλάτων, βιταμινών A, D, E, Κ και Β12, του φυλλικού οξέος κλπ.

Διατροφή με τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας. Σε κάποιους ανθρώπους συνιστάται δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και σε άλλους διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες ή ακόμα δίαιτα ελεύθερη γλουτένης.

Συνεργασία με το γιατρό ώστε να αναπτυχθεί ένα σχέδιο θεραπείας κατάλληλα προσαρμοσμένο στην κλινική κατάσταση του ατόμου.

Παρακολούθηση της υγείας του ασθενούς. Αυτή περιλαμβάνει εργαστηριακές εξετάσεις όπως CBC ή CMPσε τακτά χρονικά διαστήματα.

next [el-GR]previous [el-GR]
Τροποποιήθηκε τελευταία φορά 19.03.2014